"Susjedi, a ne neprijatelji"

Radiosarajevo.ba
"Susjedi, a ne neprijatelji"
Ilustracija

Centar za nenasilnu akciju Sarajevo/Beograd u saradnji sa Miramida Centrom, Grožnjan, Hrvatska, organizira konferenciju o procesu pomirenja u regionu bivše Jugoslavije Susjedi, a ne neprijatelji. Svečano otvorenje održat će se u četvrtak, 22. aprila u 19.30, u hotelu Saraj. Prisutnima će se obratiti Tamara Šmidling iz Centra za nenasilnu akciju i Goran Božičević iz Miramida Centra.

U subotu, 24. aprila, sa početkom u 10:00h, u velikoj konferencijskoj sali hotela Saraj održat će se tribina Treba li nam pomirenje u regiji? na kojoj će učestvovati Peđa Kojović, član predsjedništva Naše stranke, Saliha Đuderija, pomoćnica ministra za ljudska prava BiH, Radomir Kezunović, bivši gradonačelnik Istočnog Sarajeva i Goran Ješić, gradonačelnik Inđije. Tribina će biti otvorena za medije.

Cilj konferencije Susjedi, a ne neprijatelji jeste da doprinese unapređivanju praksi suočavanja sa prošlošću, pomirenja i izgradnje mira u regionu bivše Jugoslavije, sa posebnim naglaskom na trougao Srbija-Hrvatska-Bosna i Hercegovina. Također, učesnicima konferencije bit će ponuđen prostor za kritičko sagledavanje dosadašnjih praksi i modela rada na suočavanju sa prošlošću i pomirenju u našem regionu.

Trodnevna konferencija će okupiti pedesetak aktivista/ica, novinara/ki i ratnih veterana sa višegodišnjim iskustvom u radu na suočavanju sa prošlošću.

Detaljan program konferencije možete pogledati ovdje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije