Štuke pomele Beograd

Radiosarajevo.ba
Štuke pomele Beograd

Sarajevski bend Letu Štuke 10. aprila je održao svoj prvi koncert u Beogradu, gdje su im u ispunjenom Domu omladine specijalni gosti bili glumci Sergej Trifunović i Srđan Žika Todorović.

Bend frontmena Dine Šarana, etabliran u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini predstavio se premijerno beogradskoj publici odličnom dvosatnom svirkom, koja je okončana uz jedan bis sa laganom pjesmom Zagrljaj i po drugi put izvedenim te večeri hitovima Pero Papacoder i Bella Donna.

Publika u velikoj sali DOB-a zdušnim pjevanjem i bodrenjem ispratila je cijeli nastup Sarajlija, koji su izveli većinu pjesama sa dva svoja albuma, Letu štuke (2005) i Proteini i ugljikohidrati (2008), tek od kraja prošle godine objavljena na srpskom tržištu.

"Danas smo u Beogradu snimali spot i treba nam još scena. Trebalo bi da skačete da ispadne da smo popularni ovdje", našalio se Dino najavljujući pesmu Mali, čija je žestoka izvedba završena pjevačevim povikom "Idemo Beograde, rušimo ograde!"

Za pjesmu "Kao na zapad" bendu se pridružio prvi gost - Sergej Trifunović, koji je duet sa Dinom nakratko pretvorio u zajednički valcer.

"Nadam se da neću pokvarit' ovu divnu pjesmu koju nismo vježbali. Pjevaćemo je iz duše", poručio je Trifunović dolazeći na pozornicu DOB-a.

Još burnije je bio pozdravljen malo kasnije dolazak za bubnjeve nekadašnjeg člana Discipline kičme i Ekatarine Velike, a posljednje dvije decenije glumca Srđana Žike Todorovića za izvedbu Glave u oblacima.

Uz dobar zvuk u dvorani Letu štuke su pokazale raznolikost svog repertoara svirajući brze i razbijačke stvari poput Gorila u magli i Fine gradske raje, polagane balade Poljubi je dok spava i Tuge, himničnog Teslu i druge pjesme.

Sunce je otpjevao sam Dino, bez odsutnog Darka Rundeka, ali je zato uz bubnjara Đanija Pervana, kog Štuke djele sa Cargo orkestrom, iz tog benda pojačanje bio i trubač Igor Pavlica. Uz Šarana za akustičnom gitarom, u Štukama sviraju i gitarista Dino Vatrenjak, basista Dejan Ostojić i klavijaturista Slobodan Ćosić.

"Tako smo zbunjeni...tako nam je dobro večeras Beograde", rekao je Dino u jednom trenutku koncerta kojeg je kasnije okončao rječima: "Hvala Beograde! Vidimo se uskoro, ako Bog da!"

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije