Studijski program 'Diploma u islamskim naukama'

Radiosarajevo.ba
Studijski program 'Diploma u islamskim naukama'

'Diploma u islamskim naukama' naziv je tromjesečnog programa koji se već devetu godinu za redom pokreće na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, u organizaciji Islamske zajednice BiH i Univerziteta u Sarajevu.

Nastava se vrši na bosanskom i engleskom jeziku, a trajat će od sredine februara do kraja aprila 2011, što uključuje 6 modula i 72 časa nastave.

Visoko kvalificirani predavači govorit će u okviru predmeta: Uvod u islamsko učenje o Uzvišenom Bogu, svijetu i čovjeku; Islamski tekstovi (Kur'an i Hadis); Islamsko pravo; Islamska kultura u BiH;  Islamske institucije u BiH; Savremeno islamsko mišljenje u BiH.

Nastava će se održavati dva  puta sedmično (po 3 sata) u poslijepodnevnim satima (iza 18:00) na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Cijena programa za predavanja na bosanskom jeziku je 400 KM, a rok za prijave traje do 4. februara 2011.

Aplikacijski formular je dostupan na recepciji Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i na web stranici Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Za detaljnije informacije i registraciju molimo kontaktirajte Fakultet islamskih nauka, Mr. Dinu Sijamhodžić-Nadarević (e-mail)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije