Studenti ALU izlažu u prestižnom prostoru u Istanbulu (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Studenti ALU izlažu u prestižnom prostoru u Istanbulu (FOTO)

Velika je čast za studente Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu što ćže njihovi odabrani radovi biti izloženi u Pera muzeju u Istanbulu. 

Od  4. septembra do 1.novembra ove godine u ovom prestižnom galerijskom prostoru trajat će velika izložba pod nazivom "Slike našeg vremena: radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu".  

Ovom prilikom bit će predstavljeni odabrani radovi studenata ALU u Sarajevu koji su završili studij u posljednjih desetak godina te odabrani radova studenata završnih godina studija.

Riječ je o prvom, sveobuhvatnom, institucionalnom predstavljanju programa i rada ALU u Sarajevu na međunarodnoj umjetničkoj sceni, koje se dešava istovremeno sa održavanjem Istanbulskog bijenala savremene umjetnosti, a čime se mladim umjetnicima iz BiH pruža prilika i šireg predstavljanja njihovog rada.

Riječ je o radovima osamdesetak studenata svih odsjeka ALU i radovima u svim medijima (slikarstvo, grafika, crtež, skulptura, instalacija, video, animacija, strip, dizajn...) te predstavljanju odabranih međunarodnih projekata i radionica studenata ALU. 

U pripremi je trojezični (tursko/engl/bhs) katalog izložbe. Press-konferencija i otvorenje će se održati u Pera muzeju 3.09.2015. godine. 

Izložba se realizira u saradnji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Pera muzeja Istanbul, Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini i Istanbulske asocijacije za međukulturni i umjetnički dijalog (IKASD).

 Kustosica izložbe je  Aida Abadžić Hodžić, asistentice kustosa Jasmina Gavrankapetanović-Redžić i Anja Bogojević. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije