Stripovsko iznenađenje u magazinu za najmlađe Palčić

Radiosarajevo.ba
Stripovsko iznenađenje u magazinu za najmlađe Palčić

Kraj prvog polugodišta svim najmlađim školarcima donosi i jedno neobično stripovsko iznenađenje. Naime, od decembarskog broja magazin za najmlađe Palčić objavljuje najnoviji strip Amnezija Mali dvojice sarajevskih autora Emira Pašanovića i Esmira Prlje.

Osim što najmlađi mogu pročitati prve dvije epizode ovog stripa, čitaoci magazine Palčić su dobili priliku odmah nacrtati novu avanturu Amnezije Malog u praznu pasicu, koju zajedno s nagradnim kuponom trebaju poslati na adresu: Palčić, Za strip “Amnezija Mali”, Jovana Bijelića 7, 71000 Sarajevo. Konkurs je otvoren djeci iz cijele BiH starosti od 5 do 9 godina. Najmaštovitiji i najbrži radovi će biti objavljeni i nagrađeni nakon raspusta!

Amnezija Mali je priča o djetinjstvu Amnezije, superjunaka s problemom pamćenja, kojeg je osmislio i nacrtao Filip Andronik. Amnezija Mali ima samo jednu, tako reći, supermoć: da već nakon nekoliko sekundi ili minuta zaboravi sve što mu se dogodilo. Priznajemo, nije da bi nas takvo gubljenje pamćenja zabavljalo u stvarnom i svakodnevnom životu, ali u stripu umije biti beskrajno smiješno I zabavno. Priču o tom zaboravnom djetinjstvu na sebi svojstven način piše Emir Pašanović a crta Esmir Prlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije