Street Dance Challenge “Who’s No1?”

Radiosarajevo.ba
Street Dance Challenge “Who’s No1?”

Plakat Street Danse Challenge

Street Dance Challenge "Who’s No1?”
naziv je plesnog takmičenja koje će se u nedjelju, 16. maja u 20:00h, održati na Trgu djece Sarajeva.

"Ovo je svojevrsni doprinos street dance sceni kao i prilika mladima da pokažu što mogu na mjestu koje je darovano njima na korištenje i kao takvo nosi ime Trg djece Sarajeva”, ističu iz službe korporativnih komunikacija BBI Centra, organizatora događaja.

U programu će se predstaviti MC, breakdanceri, street style danceri, hip hoperi, plesni tim Zaplešimo, a po prvi put u Sarajevo dolazi plesna skupina UNIT X, finalisti Super Talent Showa Hrvatske. Za dobru atmosferu zadužena je ekipa Diskobajagi.

Diskobajagi je audio-vizuelna ekipa formirana 2008. Njihov live performans je zanimljiva kombinacija miksanja, semplovanja i reeditovanja muzičkih videa, filmova i muzike. Na ovaj način stvaraju neočekivane mash-up kombinacije slike i zvuka pomjerajući uobičajeni pristup DJ-ingu i VJ-ingu. Diskobajagi je 2009 objavio CD - kompilaciju Operacija Diskobajagi na kojoj se mogu čuti remiksi bh. bendova: Letu štuke, Dubioza kolektiv, Skroz...

UNIT-X je plesna skupina iz Splita, finalisti Super talent Showa iz Hrvatske. Sastoji od 9 plesača koji se bave breakdanceom (bboyingom), hiphopom, discom, houseom i sličnim plesnim stilovima.

Plesni tim Zaplešimo za ovu priliku pripremio je zajedničku koreografiju uz pjesmu Macalena.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije