Stjepan Mesić - jedan od govornika na Javnom času 'Srebrenica mapiranje genocida'

Radiosarajevo.ba
Stjepan Mesić - jedan od govornika na Javnom času 'Srebrenica mapiranje genocida'

Nakon Oxforda, Beograda i Zagreba, i u Sarajevu će se održati javni čas “Srebrenica mapiranje genocida i postgenocidno društvo – Pogled iz 2016. slučaj Bosna i Hercegovina“. 

Javni čas će se održati u okviru projekta “Škola znanja“ koji ima za cilj transformaciju edukacije o ratu, genocidu i urbanom / građanskom / kulturnom otporu u univerzalni edukacijski model preko jedinstvene platforme za transfer znanja. Ovaj veliki projekat potpisuju Kreativne produkcije FAMA, Galerija 11/07/95 Metodologija i Udruženje 'Kultura sjećanja'. 

Događaj će se održati u kinu Meeting Point, u četvrtak 31. mart, 2016. u 19 sati. 

Stjepan Mesić, posljednji predsjednik predsjedništva SFRJ bit će jedan od učesnika javnog časa. Pored njega, sudjeluju: profesorica sigurnosti na Univerzitetu u Sarajevu, dr. Edina Bećirević, novinar, diplomata i publicista, Zlatko Dizdarević, general Armije Republike Bosne i Hercegovine u penziji, Jovan Divjak i društveno-politička aktivistkinja, dr. Svjetlana Nedimović, a moderatorica javnog časa će biti Ines Tanović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije