Star Trek XI u kinu Meeting Point

Radiosarajevo.ba
Star Trek XI u kinu Meeting Point

U kinu Meeting point počinju projekcije filma Star Trek XI, u terminima od 18, 20, i 22h.

Režija: J.J. Abrams; Uloge: Chris Pine, Jennifer Morrison, Simon Pegg, Winona Ryder, Eric Bana, Zoe Saldana, Zachary Quinto, Leonard Nimoy, Karl Urban, John Cho, Rachel Nichols

Romulanci, predvođeni Nerom (Eric Bana) pronalaze već poznati uređaj (iz TOS serijala) Guardian of Forever kako bi otišli u prošlost i maknuli svog najvećeg suparnika - kapetana James T. Kirka. Spock doznaje za taj plan te i on putuje u prošlost kako bi spriječio taj događaj i spasio prijatelja. Spock iz prošlosti i Spock iz budućnosti se susretnu te zajedničkim snagama pokušavaju riješiti krizu s Romulancima te održati "tok povijesti". Sve ovo odvija se prije nego što su Spock i Kirk sklopili svoje neobično prijateljstvo. Od novih potvrđenih uloga tu su Winona Ryder koja glumi Amandu Grayson, zatim Chris Pine u ulozi sveopće poznatog Kirka, Simon Pegg kojega se možda neki sjećaju iz kultnog i vrlo zabavnog filma Shaun of the Dead. Simon je preuzeo ulogu najpoznatijeg "strojovođe" Scottyja. Tu su još Karl Urban (Lord of the Rings, Pathfinder, Doom) kao Leonard "Bones" McCoy te John Cho kao Sulu.

Zvjezdane staze XI su, inače, prvi cjelovečernji čija je radnja smještena u isto doba kada i originalna serija, iako neke špekulacije tvrde da će se pokriti razdoblje između onog prikazanog u najnovijoj TV-seriji Zvjezdane staze: Enterprise i onog prikazanog u seriji 1960-ih godina.

http://www.youtube.com/watch?v=puXPozd-kuc

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije