Srebrenica - domaćin manifestacije "Tempus Argenti"

Radiosarajevo.ba
Srebrenica - domaćin manifestacije "Tempus Argenti"

Amira Medunjanin, foto: magazine.ba

Tempus Argenti predstavlja zaključni dio projekta koji je u proteklom periodu u Srebrenici vršila Cooperazione Italiana. Na izvršnoj produkciji ove manifestacije radit će OWPSEE (One World Portal for South East Europe), fondacija iz Sarajeva. Tempus Argenti će se odvijati 23, 24. i 25 marta u Srebrenici.

Sva tri dana u "Kući Povjerenja" u Srebrenici biti će otvorena prodajna izložba bh proizvoda sa međunarodnim certifikatom Slow food i realizacija radionica za djecu i odrasle pod vodstvom specijalizovanog osoblja u suradnji sa Slow Food Terra Madre. Tri bh proizvoda koji su autohtoni te su očuvali biorazličitost su: grah poljak, sir iz mijeha i slatko od šljive Požegače.

Istovremeno će se predstaviti i tipična lokalna kuhinja koju će pripremiti udruženja žena teritorija s ciljem prezentacije očuvanja gastronomskog nasljeđa te oživljavanje starih receptura koje se prenose s koljena na koljeno.

Realizirat će se četiri izvedbe lutkarske predstave za djecu. U projektu su učestvovali osnovci iz Srebrenice, Potočara i Skelana zatim sve područne škole Opštine Srebrenica.

Održat će se i prigodni koncerti pod nazivom „Zvukovi i Glasovi iz Grada“, a D. J. Party održat će dj-evi iz Bratunca.

Kruna svega će biti solistički koncert Amire Medunjanin koji je najavljen za 24. mart u 17,00 u Domu kulture u Srebrenici.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije