Spektakularan koncert na Žutoj tabiji: Pogledajte atmosferu ove nezaboravne noći

2
Radiosarajevo.ba
Spektakularan koncert na Žutoj tabiji: Pogledajte atmosferu ove nezaboravne noći
Foto: NPS / Koncert "Sarajevo World Music" na Žutoj tabiji

U prelijepom ambijentu Žute tabije večeras, 17. maja, upriličen je spektakularan koncert "Sarajevo World Music" u izvedbi Kenana Mačkovića i Mirze Redžepagića.

Publika je uživala u specifičnom, pomalo neobičnom muzičkom izričaju sevdalinki koje su se našle na repertoaru: Kiša bi pala, Telal viče po Hercegovini, Putuj vjetre, Pjevat ćemo šta nam srce zna, Razbolje se šimšir list, Višegrad, Zajdi, zajdi, Mostarski dućani, Mila majko šalji me na vodu, Okreni se niz đul bašču, Mene majka jednu ima, Kraj potoka bistre vode.

Napominjemo, sutra  u 20:00 sati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine obilježava se Međunarodni dan muzeja sa muzičko-poetskim recitalom "Kad sevdah govori" koji predstavlja splet nekih od najljepših sevdalinki, prigodnih osvrta i poimanja samog sevdaha od strane poznatih pjesnika i književnika, te izvođača.

Sjednica Parlamenta BiH: Ko će podržati izmjenu Zakona o VSTV?

Sjednica Parlamenta BiH: Ko će podržati izmjenu Zakona o VSTV?

Koncept recitala potpisuje sopranistica i redovna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Lejla Jusić. Na sceni će joj se pridružiti gitarist Elvir Solak i glumac Adnan Goro.

Koncert će biti realizovan uz podršku partnera "Kultura na ulice 2024!" Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Koncert
Foto: NPS: Koncert "Sarajevo World Music" na Žutoj tabiji

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024!

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" je besplatan.

Koncert
Foto: NPS: Koncert "Sarajevo World Music" na Žutoj tabiji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije