Božo Vrećo spektaklom u Dubrovniku oduševio mnogobrojnu publiku

Radiosarajevo.ba
Božo Vrećo spektaklom u Dubrovniku oduševio mnogobrojnu publiku
Božo Vrećo za kratko vrijeme postao je jedan od popularnijih umjetnika u regiji, zbog čega se i za njegov koncert u atriju Kneževa dvora u Dubrovniku, u okviru 68. Dubrovačkih ljetnih igara, tražila karta više.

Čovjek kojeg je New York Times opisao kao "pjevača anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše", nastupio je u srijedu navečer i publici ponudio sevdah novijeg doba u kojem su uživali mnogi.

Na svom dubrovačkom koncertu u Dvoru, uz tradicionalne sevdalinke, Vrećo je izveo i one autorske. On je jedini koji sevdalinke piše i stvara čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina otkako nisu pisane nove sevdalinke.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije. Iz Dubrovačkih ljetnih igara ističu kako je u nekoliko je navrata izjavio da je njegova najveća "iskopina" bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem.

Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora".

Uskoro izlazi i njegov peti album, Božo Vrećo - live in Paris, snimka live koncerta iz čuvenog pariskog Théâtre Le Palace.

Na sinoćnjem koncertu nastupio je uz pratnju Đele Jusića jr. na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule, a zbog velikog interesa publike u prodaji su nekoliko dana prije nastupa bile i dodatne ulaznice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije