Sjećate li se šta ste radili 2. maja 1992? "Bio je lijep i sunčan dan" u petak na sceni SARTR-a

6
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se šta ste radili 2. maja 1992?  "Bio je lijep i sunčan dan" u petak na sceni SARTR-a
Foto: SARTR / Bio je lijep i sunčan dan

Predstava "Bio je lijep i sunčan dan"  biće ponovo odigrana u petak, 24. novembra s početkom u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a. 

"Bio je lijep i sunčan dan" je dokumentarna teatarska predstava bazirana na zapisanim sjećanjima 78 građanki i građana Sarajeva na 2. maj 1992. godine. Cilj predstave jeste ispričati mnoštvo priča i iskustava u okviru kolektivnog sjećanja, kroz slaganje jedne fragmentarne, snažne slike i mozaika sjećanja. To je jedan od rijetkih ratnih dana o kojima postoji jasno sjećanje među različitim ljudima; oni koji se sjećaju bili su tada djeca, studenti, djedovi, borci, policajci, novinari, domaćice… Od njihovih sjećanja predstava slaže mozaik lijepog proljetnog dana koji će zauvijek promijeniti njihove živote prvog dana opsade Sarajeva.

Režiju predstave potpisuje Tanja Miletić Oručević, a u njoj igraju Mirela Lambić, Ana Mia Karić, Maja Salkić, Snežana Bogićević, Amila Terzimehić, Benjamin Bajramović, Adnan Kreso, Sead Pandur i Jasenko Pašić.

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

Predstava je realizirana kao koprodukcija između Sarajevskog ratnog teatra i Festivala MESS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije