Sinan Alimanović sa svjetskim jazz muzičarima nastupa u Pekingu

Radiosarajevo.ba
Sinan Alimanović sa svjetskim jazz muzičarima nastupa u Pekingu
Bosanskohercegovački jazz ambasador, pijanist, kompozitor, dirigent, aranžer i profesor Sinan Alimanović, održat će seriju koncerata u okviru CEEC Culture & Arts Carnivala u Pekingu (Republika Kina), u prvoj sedmici oktobra, 2017. godine.
Sinan Alimanović – Uživo u Jazz Clubu Blue Note New York

Sinan Alimanović, predstavit će bosanski jazz, bosnian groove, kao lider internacionalnog benda koji je sačinjen od najboljih američkih i europskih jazz muzičara, jazz velikana koji će izvoditi Alimanovićeve autorske jazz kompozicije, kao i poznate jazz standarde premještene u novi kontekst.

Sinan Alimanović – Uživo u Tribeca Performing Arts Center New York

Harvie S, kontrabasist i kompozitor iz New Yorka, kao i višedecenijski profesor na Manhattan School of Music dio je Alimanovićeve ritam sekcije. Harvie S je do sad sarađivao s najvećim imenima iz svijeta muzike, kao što su: James Brown, Kenny Barron, Chick Corea, Tony Bennett, Pat Metheny, Paul Motion, Gil Evans, Randy Brecker, Stan Getz, Toots Thielemans i mnogim drugim.

Vladimir Kostadinović, višestruko nagrađivani bubnjar sa stalnom adresom u Beču, spada među najbolje svjetske jazz bubnjare mlađe generacije. On je, uz Sinana Alimanovića na klaviru i Harvie S – a na kontrabasu, član ritam sekcije.

Kostadinović je dosad zabilježio saradnje sa svjetskim muzičarima, kao što su: Benny Golson, Joe Sanders, Gregory Porter, Bob Mintzer, Duško Gojković, Chico Freeman itd.

Lejla Alimanović, magistrica u oblasti odnosa između jazza i književnosti, te jazz vokalistica, u Pekingu će, uz podršku trija, premijerno predstaviti autorsku kompoziciju In Search For Freedom, te izvesti kompozicije Sinana Alimanovića i jazz standarde. Do sada je zabilježila saradnje sa vrhunskim jazz muzičarima, kao što su: Jim Mullen, Saša Borovec, Vladimir Kostadinović itd.

Sinan Alimanović, višestruko nagrađivani bh jazz ambasador, u kontinuitetu promoviše bosanskohercegovačku jazz scenu kroz saradnje sa najrelevantnijim imenima iz jazz svijeta, među kojima su i višestruki dobitnici prestižne nagrade Grammy: Randy Brecker, Harvie S, Duško Gojković, Ladislav Fidri, Alex Blake, Bobby Sanabria, Barbara Hendricks, Petar Ugrin, Jim Mullen, Gianni Basso, Aladár Pege i mnogi drugi…

Sinan Alimanović Live in Studio: Bosnian Blue

Pokraj navedenih koncerata, koji će se realizirati 03. i 05. oktobra, 2017. godine u Expo Parku u Pekingu, u organizaciji Ministarstva kulture Republike Kine i Grada Pekinga, Sinan Alimanović International Band će se dodatno predstaviti kineskoj publici na koncertu koji će se održati 04. oktobra, u DDC Dusk Dawn Clubu.

Tri koncerta u Pekingu su uvertira za jazz koncert, u istoj muzičkoj formaciji, koji Sinan Alimanović International Band priprema za sarajevsku publiku u decembaru 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije