(Sic!) uživo

Radiosarajevo.ba
(Sic!) uživo


Promocija studentskog časopisa (Sic!) održat će se večeras u 19:30h u amfiteatru Doma mladih.

Studentski časopis (Sic!) nastao je kao zajednički projekat studenata komparativne književnosti i književnosti naroda BiH Univerziteta u Sarajevu i srpskog jezika i književnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uz nesebičnu pomoć profesora Nenada Veličkovića. Riječ je o glasilu koje se na angažovan i izuzetno duhovit način obračunava sa svim bosanskim nacionalizmima, sa posebnim naglaskom na dejstvo ove opake pošasti u književnosti i kulturi.

U okviru promocije planiran je kritički osvrt Redakcija na nišanu mladi književnog kritičara Namira Ibrahimovića na dosadašnja tri broja, a govorit će i o samom konceptu časopisa i njegovim osnovnim principima. Također je planiran i intervju sa Amerom Tikvešom, prvim magistrom rodnih studija u BiH, koji je u magistarskom radu problematizirao kanonizaciju bošnjačke književnosti iz rodne perspektive i konstruiranja ženskog identiteta. Srđan Mršić i Almir Kolar Kijevski čitat će poeziju, dok će Lamija Begagić čitati prozu. Održat će se i intervju sa Hanom Stojić, prevoditeljicom sa njemačkog jezika, koordinatoricom projekta Traduki te dobitnicom nagrade Fondacije Farah Tahirbegović.

Redakcija (Sic!)a spremila je i specijalno iznenađenje - (Sic!)viz Ko želi biti književni kritičar, a tu je i NacArt - Antiumjetnost radi antiumjetnosti, pjevanje satiričkih pjesama i pjesama koje se objavljuju u (Sic!)u.

Prisutnima će se na promociji dijeliti do sada objavljeni brojevi (Sic!)a, koje možete pročitati i u našoj rubrici Trafika.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije