SFF dan treći: Šarolik filmski program za građane Sarajeva, Tuzle i Mostara

0
Radiosarajevo.ba
SFF dan treći: Šarolik filmski program za građane Sarajeva, Tuzle i Mostara
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / SFF - prepun grad

Nakon predivne druge večeri na 29. Sarajevo Film Festivalu, publika željno iščekuje i nastavak prikazivanja filmova koji se takmiče za ovogodišnju nagradu.

Kako su već ranije potvrdili organizatori, na programu je više od 220 filmova iz cijelog svijeta, sa 49 premijera iz regije Zapadnog Balkana.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvorio je film POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) u režiji Nenada Čičina-Šaina (THE TIME BEING), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (MISS SARAJEVO).

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Treće veče Festivala, publika će imati priliku pogledati slijedeće naslove: Blagin nauk, La Palisiada, Prošli životi, Thelma i Louise, Praznik praznine, Bosanski lonac, i Crveno nebo

U sklopu programa "U Fokusu u Narodnom pozorištu Sarajevo, publika će moći pogledati film Blagin nauk reditelja Stephana Komandareva, dok će u okviru takmičarskog programa u 9.30 te u 19.00 sati imati priliku pogledati film La Palisiada. 

Druženje na Festivalskom trgu: Ekipa filma "Poljubite budućnost" u programu "Kafa sa..."

Druženje na Festivalskom trgu: Ekipa filma "Poljubite budućnost" u programu "Kafa sa..."

U sklopu Open Air programa u Ljetnom kinu Coca cola, u 20.30 sati bit će prikazan film Prošli životi rediteljice Celine Song. Također, ovaj film sarajevska publika moći će pogledati i u Kinu Ilidža u 21 sat, dok je u Tuzli i Mostaru na repertoaru u ljetnim kinima ova dva grada u 20.30, odnosno u 21:30 sati.

Filmski klasik iz 1991. godine, Thelma i Louise, bit će prikazan u programu "30 godina od Prvog ratnog kina Apollo" u 21.30 na Otvorenoj sceni Obala.

Druga noć SFF-a, šetnja Sarajevom
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Druga noć SFF-a, šetnja Sarajevom

U Cineplexx Plaza kinu u Mostaru publika će u 18.00 sati moći pogledati film Praznik praznine reditelja Jasmina Durakovića. Film Bosanski lonac Pave Marinkovića na repertoaru je u 20.45 u Ljetnom kinu Stari Grad u Sarajevu.

/ Anketa

Ocijenite noćni život u Sarajevu za vrijeme SFF-a?
Rezultati

U 21.00 sat u okviru programa Summer Screen bit će prikazan film Crveno nebo reditelja Christiana Petzolda

Sarajevo Film Festival traje do 18. augusta, a kompletan program festivala možete pronaći na zvaničnoj web-stranici.

Danas u programu: LA PALISIADA Ukrajina 1996. godine. Pet mjeseci prije uvođenja moratorija na smrtnu kaznu dva stara...

Posted by SARAJEVO FILM FESTIVAL on Saturday, August 12, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije