SFF: 5. godišnjica dodjele nagrade za film sa tematikom o ljudskim pravima

Radiosarajevo.ba
SFF: 5. godišnjica dodjele nagrade za film sa tematikom o ljudskim pravima

Ambasada Švicarske u BiH i Sarajevo Film Festival su u povodu obilježavanja pete godišnjice dodjele Nagrade za najbolji dokumentarni film koji se bavi tematikom ljudskih prava, organizirali u kinu Meeting Point projekciju dokumentarnog filma Razvod na albanski način bugarske rediteljice Adele Peeve, dobitnice pomenutog priznanja na 14. SFF-u.

Nagrada je osnovana u želji da Sarajevo Film Festival iskoristi regionalnu i internacionalnu platformu kako bi promovirao autore koji svoj rad stavljaju u službu mira i humanizma, saopćeno je iz press službe SFF-a.

Nagrada za ljudska prava tokom pet godina postala je prepoznatljiv i važan dio Sarajevo Film Festivala.

Pored nagrade čiji je iznos 3.000 eura, koja se pod pokroviteljstvom Saveznog ministarstva vanjskih poslova Švicarske dodjeljuje unutar selekcije Takmičarskog programa dokumentarnog filma, važnu ulogu imaju popratni sadržaji - razgovori i paneli.

Na tim susretima autori filmova, članovi žirija i publika mogu razgovarati o filmu kao izrazito moćnom mediju za podizanje svijesti o pitanjima ljudskih prava.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije