Sezona klizanja počinje sredinom decembra

Radiosarajevo.ba
Sezona klizanja počinje sredinom decembra


Sezona klizanja u našem gradu uskoro bi trebala početi. Jedino mjesto na kojem će biti moguće okušati se u vještini klizanja jeste balon Olimpijske dvorane Huan Antonio Samaranch (Zetra). Prema riječima Muamere Šehić, glasnogovornice ZOI 84, pripreme za novu sezonu su u toku, a za sve posjetitelje balon za klizanje trebao bi biti otvoren polovinom decembra.

"Led bi trebao biti postavljen tri mjeseca ili čak i duže ukoliko finansije i vremenski uslovi to budu dozvoljavali", rekla nam je Šehićeva.

A za sve one koji se još uvijek nisu usudili stati na led misleći kako nisu dovoljno spretni za ovu vještinu ili za mališane koji se sa ledom po prvi put žele susresti, i ove godine bit će organizovane škole klizanja. Kao i proteklih, i ove godine donosimo vam servisne informacije o školama, terminima i kontaktima...

Kako nam je Šehićeva potvrdila i ove godine bi trebali imati saradnju sa školama klizanja FIT & FUN, školom klizanja koju organizuje klub Bosna, a također i grad Sarajevo bi trebao organizovati svoju besplatnu školu klizanja.

Iz kluba Bosna su nam saopštili kako imaju malih problema sa dobijanjem termina koji bi odgovarali djeci i njihovim roditeljima, ali da svakako planiraju i ove godine organizovati školu klizanja, koja će vjerovatno započeti u januaru naredne godine, ali je moguće da ovaj klub dobije i neke termine u toku decembra ove godine.

Marijana Arapović iz FIT & FUN-a, također nam je potvrdila kako ovaj centar i ove sezone namjerava organizovati svoju školu klizanja. Termini u okviru ove škole bit će realizovani u januaru 2011. godine, s obzirom da se tada i završava školska godina, i mladi će tada imati više vremena za posjećivanje leda.

Škola klizanja koju organizuje Klizački klub Olimp za početnike svih uzrasta, prema njihovim riječima trebala bi početi 13. decembra (naravno ukoliko sezona do tada bude startovala). Olimpova škola klizanja biće organizovanana u sedmičnim ciklusima, a na raspolaganju će biti jutarnji i popodnevni termini.

Uz napomenu da je broj polaznika ograničen, svoje rezervacije možete napraviti na broj telefona: 062/ 56 28 16 ili putem maila: olimp.skate@gmail.com.

Više informacija i detalja o datumu startovanja sezone klizanja te terminima i cjenama za škole klizanja, ponudit ćemo vam naredne sedmice, kada sve pripreme za novu sezunu budu završene.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije