Sevdah - od četvrtka sa titlovima na engleskom

Radiosarajevo.ba
Sevdah - od četvrtka sa titlovima na engleskom

Kadar iz filma Sevdah


Film Sevdah rađen u hrvatsko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji, autorice Marine Andree ovaj vikend prikazan je u nekoliko navrata na Zagreb Film festu, izvan takmičarske konkurencije. Posjeta projekcijama oborila je sve dosadašnje rekorde gledanosti dokumentarnih filmova na ZFF-u i tražila se karta više.

Projekcije su održane 23. i 24. oktobra u kinu Studentski centar, kinu Europa i Dokukinu Croatia u Zagrebu. Nakon posljednje projekcije upriličen je jednosatni razgovor sa autorima Damirom Imamovićem i Marinom Andree koji se završio Damirovom izvedbom sevdalinke “Što li mi se Radobolja muti”.

Iskreno ganuta zagrebačka publika je još jednom dokazala da će ovaj film imati svoj uspješan život i izvan granica Bosne i Hercegovine.

“Fascinira me da su ljudi izlazili uplakani iz dvorane i to oni koji su odrasli daleko od Bosne. Zbog toga imam osjećaj da će se u Sevdah zaljubiti publika širom Hrvatske”, ovim riječima je rediteljica Marina Andree najavila distribuciju u hrvatskim kinima koja započinje u novembru.

Nakon što je na Sarajevo Film Festivalu, uz nezapamćeno oduševljenje gledatelja, osvojio laskavu Nagradu publike HT Eronet, ovaj film je ušao u distribuciju u bosanskohercegovačkim kinima. Osim u sarajevskom kinu Meeting Point, film se od 29. oktobra može gledati u Bihaćkom Centru za kulturu, 16. i 17. novembra u mostarskom Abraševiću, a uskoro će se prikazivati u banjalučkom i zeničkom multipleks kinu.

A sarajevska publika ovo sjajno ostvarenje može i u narednim danima pogledati u kinu Meeting Point, a od četvrtka 29. oktobra, na redovnom repertoaru u terminima od 19.00 i 21.00 sat film će se prikazivati i sa engleskim titlovima.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije