Šetnja za život

Radiosarajevo.ba
Šetnja za život

Organizatori sarajevske Šetnje za život kažu da se u nedjelju okupljaju ispred BBI centra, bez obzira da li će vrijeme biti sunčano ili kišovito.

"Među mnogim citatima koji inspirišu, dirnu u srce i zagriju dušu jeste "srce volontera se ne mjeri veličinom nego veličinom predanosti da se promijene životi drugih". Još od prve Šetnje za život u Sarajevu, koja je održana prije tri godine, tačnije, 5.aprila 2008. godine pod vođstvom Cheryl Romano i Sharon Papps, mi smo svjedoci te predanosti za promjenom", navodi se u saopćenju orhganizatora.

Svake godine, Šetnja dotiče sve više ljudi a Avon šetnja za život 2010. u lokalnoj zajednici prerasta u akciju. Zahvaljujući upravo njima, sve žene sada mogu koristiti mamotom - uređaj instaliran u Bolnici Koševo, a kroz edukacione radionice postajati svjesne važnosti rane dijagnoze.

"Da, šetnja je jedna od najboljih i najpreporučenijih fitnes programa, ali "nema bolje vježbe za vaše srce nego pružiti ruku i pomoći drugom". Pomažući Šetnju za život time što ćete pričati o njoj, pridružiti se šetnji, pozvati humanitarni broj 090 291 086 i sakupljati sredstva kroz Kupovinu za život je pomaganje drugom - nekome koga nećete nikada upoznati, a ni sresti i ko vas ne poznaje ili neće vam ni moći lično zahvaliti, ali sreća će doći u vaš život znajući da ste pomogli kome je pomoć bila najpotrebnija", saopćio je organizator Avonove šetnje za život.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije