Šetnja za spas planete Zemlje

Radiosarajevo.ba
Šetnja za spas planete Zemlje
Velika Aleja na Ilidži

Aktivisti i članovi Pokreta za evoluciju planete Zemlje i pet sarajevskih udruženja za zaštitu životinja: Udruženje građana za sprečavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo, UG Pomoć životinjama-Help Animals Sarajevo, Udruženje za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja u Bosni i Hercegovini, Udruženje za zaštitu i dobrobit životinja u BiH Život te Neformalna grupa građana Av-Mau učestvovat će u šetnji za spas planete Zemlje, koja će se održati u subotu, 17. aprila u Velikoj Aleji na Ilidži kod Sarajeva, sa početkom u 11 sati.

Po dolasku učesnika šetnje na Vrelo Bosne, oko 12 sati, bit će održan skup na kojem će predstavnici udruženja iznijeti detalje i stavove o nedavnoj hajci na napuštene pse i mačke, pokrenutoj nakon navodnog pronalaska leša bijesne lisice na području Trnova.

Prije nešto više od godinu dana Bosna i Hercegovina dobila Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, međutim, zbog njegovog neprovođenja i kršenja problem napuštenih pasa i mačaka je skoro pa eskalirao.

Vezano:
Tragom bijesne lisice iz Trnova
8. april je tu, a gdje su skloništa za životinje?

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije