SARTR za udruženje oboljelih od raka dojke

Radiosarajevo.ba
SARTR za udruženje oboljelih od raka dojke

Foto: Sarajevo.co.ba
Na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra, 31. marta u 20:00 sati, održat će se predstava U plamenu u režiji Roberta Raponje. U predstavi igraju: Selma Alispahić, Kaća Dorić, Maja Salkić,Sonja Goronja, Alban Ukaj, Sead Pandur, Adnan Hasković.

Kupovinom karata za predstavu U plamenu podržite Udruženje Renesansa - udruženje osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke. Sav prihod od prodatih ulaznica ide u korist Udruženja “Renesansa”.

Renesansa je udruženje osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke, osnovano 8. maja 1999. kao nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija sa sjedištem u Sarajevu.

Renesansa je nastala iz svijesti o potrebi postojanja organizovane samopomoći žena oboljelih od tumora, budući da se liječenje (ponekad i agresivnim terapijama) lakše podnosi i savladava zajedno: druženjem, pomaganjem, radom i saradnjom.

Misija Udruženja građanki Renesansa je pružanje pomoći oboljelim i liječenim od tumora dojke, prilagođena njihovim potrebama bez obzira na dob, da ostanu ravnopravne članice / ravnopravni članovi društva, te educiranje populacije o zdravstvenoj zaštiti, značaju ranog otkrivanja tumora i tretmanu oboljelih na području Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine.

sartr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije