SARTR: Nova predstava Almira Imširevića

Radiosarajevo.ba
SARTR: Nova predstava Almira Imširevića

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra u toku su finalne pripreme za premijeru nove predstave “Mousefuckers” autora Almira Imširevića, a u režiji Faruka Lončarevića.

"Pozoriste je mjesto uslovnosti, konvencije, znaka. Naš trud da u pozoristu, kroz nadahnuće i tehniku, ostvarimo neku smislenu realnost ili je tumačimo, išao je od romantično dirljivog do diletantski smiješnog i nije uspijevao, posebno u dramskoj literaturi, dotaći osjećaj vremena. Mousefuckers donose čistu dokumentarnu dramu, kako se Almir izrazio, pokušavajući za promjenu da ne objašnjava, rasuđuje ili komenatriše, nego da prikaže”, rekao je Faruk Lončarević.

U sklopu premijere, gledaocima i širem auditorijumu bit će predstavljena i nova kampanja SARTR-a, kao zahvalnica na vjernost i ljubav svojih gledalaca prema teatarskoj umjetnosti, lojalnosti i kulturi uopće, rečeno je u saopćenju iz ove pozorišne kuće.

Premijera predstave održat će se 25.04.2009.g. u 20:00h.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije