SARTR i Muzej književnosti: I šuteći ih dozivamo, bitno je da se sjećamo

Radiosarajevo.ba
SARTR i Muzej književnosti:  I šuteći ih dozivamo, bitno je da se sjećamo
/ Plakat s prethodnog performansa
Dođite, budite i čitajte s nama, ako imate snage. I šuteći ih dozivamo. Bitno je da se sjećamo.

Ovim riječima Sarajevski ratni teatar i Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH pozivaju građane da im se pridruže na performansu „Ostavi trag u njihova sjećanja“.

Organizira se već četvrti put, a ove godine SARTR-u se pridružio Muzej književnosti. Multimedijalni performans posvećen je obilježavanju  Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, a u njemu učestvuju glumci i glumice, te svi posjetitelji.

"Do sada je u ovim programima učestvovao veliki broj umjetnika, likovnih stvaralaca, književnika i muzičara, te video dizajnera, ali konstantu čine glumice i glumci zajedno sa posjetiteljima. Zato vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite i da zajednički ostavimo trag u njihova sjećanja. Vrata će biti otvorena svo vrijeme, tako da možete doći, kao i otići u bilo kojem trenutku. Dođite, budite i čitajte s nama, ako imate snage. I šuteći ih dozivamo. Bitno je da se sjećamo.", stoji u pozivu na ovaj događaj. 

Nakon gostovanja u Potočarima, te na sceni SARTR-a, kao i u prostoru Umjetničke galerije BiH, performans „Ostavi trag u njihova sjećanja“ ove godine ulazi u Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH gdje će u staroj avliji biti upriličeno sjećanje na sve nedužno stradale i pogubljene kroz zajedničku molitvu složenu od njihovih imena. 

Adresa: Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH – Sime Milutinovića Sarajlije 7

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije