Sarajevski ratni teatar otvara sezonu 2024/25. predstavom ‘Up and Down’

0
Fena
Sarajevski ratni teatar otvara sezonu 2024/25. predstavom ‘Up and Down’
Foto: Velija Hasanbegović / Predstava "Up and Down"

Sarajevski ratni teatar (SARTR) otvara sezonu 2024/25 predstavom 'Up and Down'. U četvrtak i petak, 5. i 6. septembra s početkom u 20 sati, publika će imati priliku da pogleda predstavu 'Up and Down', realiziranu u koprodukciji sa Udruženjem 'Život sa Down sindromom FBiH'.

'Up and Down' je dokumentarna predstava nastala kao rezultat višemjesečnog rada s mladim izvođačicama i izvođačima s Down sindromom. To je glas jedne generacije, koja mijenja svoj položaj u društvu. Zajedno sa roditeljima, primjer su kako se predanim i dosljednim radom mogu pomjerati granice.

Od malih nogu su na sceni, kroz pozorište su učili o sebi i svijetu oko sebe. U toj predstavi progovaraju o svom sazrijevanju, hrabrosti, samostalnosti, pravima koja im pripadaju, barijerama i izazovima s kojima se suočavaju u društvu.

Trostruki ubica iz Sanskog Mosta na saslušanju u Tužilaštvu USK: Predložit će mu mjeru pritvora

Trostruki ubica iz Sanskog Mosta na saslušanju u Tužilaštvu USK: Predložit će mu mjeru pritvora

Samostalni su, ali njihova budućnost nije samo u njihovim rukama, nego i našim. Imamo li mi odgovore na pitanja Šta za nas znači biti drugačiji? Kako se ponašamo jedni prema drugima? Znamo li zaista šta je Down sindrom? Jesmo li doživjeli osuđivanje? Kad bismo bili superheroj/ina šta bismo promijenili u društvu? Da li bismo? Kako? Kad?", navodi se.

U predstavi igraju Ahmed Mašetić, Anes Kujović, Edna Šunjić, Ema Agić, Harun Tanović i Selma Hodžić.

Kupovina ulaznica vrši se preko web stranice sartr.ba.

"Izvedba najavljena za 5. septembra je u sklopu Internacionalnog Festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva JUVENTA i ulaz za publiku je slobodan", navode iz SARTR-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije