Sarajevski muzičari: osvajanje Beograda!

Radiosarajevo.ba
Sarajevski muzičari: osvajanje Beograda!



U okviru četvrtih Dana Sarajeva od 19. do 23. maja ove godine, u Beogradu će nastupiti sarajevski muzičari koji će beogradskoj publici donijeti različite muzičke žanrove - od sevdaha, jazza, preko rock’n’rolla do elektronske muzike.

Ovog puta u Beogradu će nova izdanja predstaviti iskusni rok sastavi Skroz i Sikter, čiji je frontmen Enes Zlatar-Bure izrazio zadovoljstvo što uopšte postoji ovakav festival, te dodao kako je kompletna postava muzičara koji ove godine putuju u Beograd vrlo kompaktna ekipa. U Beogradu će svoj drugi nastup u okviru Dana Sarajava imati i majstor savremenog sevdaha Damir Imamović, te elektro-gitarski dvojac Basheskia & Edward EQ, te DJ-evi Choola i Djoha, te Kontra DJ’s – Aldin i MPJ Slo.

Prvi beogradski zajednički nastup imat će izvrsna interpretatorka Amira Medunjanin i svjetski poznati džez pijanista Bojan Zulfikarpašić. “Radujem se nastupu u Beogradu, jer mišljenja sam da treba raditi što više na kulturnoj saradnji i promovisati događaje ovakvog formata. Nisam nikada bila u Beogradu i željela bih da ljudi dođu i da se zajedno opustimo, uživamo i prisjetimo nekih starih lijepih pjesama i na kraju krajeva da se ispričamo.“, rekla je pred svoj prvi beogradski nastup Amira Medunjanin.

Beogradska publika sa nestrpljenjem iščekuje nastup Dvadesetorice, o kojima su čuli da je riječ o “dvadeset mladića upitnoga talenta”. Ovaj jedinstveni boy band će se tamošnjoj publici predstaviti svojim hitovima poput “Ibrahim, Milutin, Valentin”, “Baraž”, “Mevluda”, te obećavaju izvrstan provod.
Pregled muzičkog programa Dana Sarajeva u Beogradu:

19.5.
Dvadesetorica, 22h, Living Room, SKC
DJ Choola i DJ Djoha, 24h, Living Room, SKC
20.5.
Damir Imamović, 21h, Kolarac
Basheskia & Edward EQ, 23h, KC Grad
21.5.
Sikter i Skroz, 22h, Akademija
22.5.
Kontra DJS, 23h, Splav 20/44
23.5.
Amira Medunjanin & Bojan Zulfikarpašić, 20h, Kolarac

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije