Sarajevo: otvorena škola scenskih umjetnosti za djecu Blooming Child

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: otvorena škola scenskih umjetnosti za djecu Blooming Child

Program scenskih umjetnosti prisutan je u školi Blooming Child u Sarajevu već pet godina, ali od ove godine dostupan je i djeci koja ne pohađaju redovno ovu obrazovnu ustanovu. 

Program škole scenskih umjetnosti ("Performing Arts" škole), temelji se na jedinstvenom i visokopersonaliziranom pristupu scenskim umjetnostima, kako bi osigurali da djeca ispunjavaju svoje potencijale uživajući u opuštenom, kreativanom i multi-kulturnom okruženju.

“Vjerujemo da je umjetnost neophodna za obrazovanje djeteta, jer pomaže djeci u njihovom intelektualnom, ličnom i društenom razvoju” izjavila je Maëlys de Rudder, direktorica “Performing Arts” škole. 

U središtu filozofije programa je da djeca stvaraju umjetnost integrišući se sa svojim vršnjacima, te da razumiju i razmišljaju o svojoj ulozi kreativnog pojedinca.

Polaznici tijekom cijele godine rade na realizaciji pozorišne predstave ili filma nakon čega će ista biti izvedena za publiku. Time se podstiče razvijanje kritičkog razmišljanja, kao i ojačavanje samopouzdanja.

“Djeca će učiti pjevati, plesati, pisati scenarije, dizajnirati kostime, izradu scenografije i još mnogo toga pod mentorstvom iskusnih i visoko kvalificiranih profesionalaca, koji putem pažljivo izrađenih programa za svaku dobnu skupinu, podstiču i unapređuju razvijanje novih vještina i znanja iz oblasti scenskih umjetnosti. Ovo nije škola za pasivne sudionike, jer svi polaznici moraju preuzeti aktivnu ulogu u svakom aspektu stvaranja” izjavio je Danis Tanović, voditelj programa “Performing Arts” škole.

Upis u školu je u toku i traje do kraja septembra, za djecu uzrasta od 6 do 15 godina. Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj telefona +387 33 207 899 ili putem email adrese performing.arts@bloomingchild.co.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije