Sarajevo: Novi potres

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Novi potres

U Sarajevu i okolini potres se osjetio i jutros u 3:46.

Prema informacijama iz Kantonalnog operativnog štaba Civilne zaštite potres se desio 16 kilometara sjeveroistočno od Sarajeva na području planine Ozren.

Magnituda potresa u hipocentru iznosila je 3.8 Richtera, a intenzitet u epicentru je bio 6 stepeni Merkalijeve skale.

Jučer su aparati u Centru za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Sarajevu registrirali u 15:27 zemljotres umjerene jačine 14 kilometara istočno od Sarajeva.

Magnituda potresa u hipocentru iznosila je 3,3 Richtera, a intenzitet u epicentru je bio 5 stepeni Merkalijeve skale.

Prema preliminarnim podacima, ovaj potres nije izazvao materijalnu štetu, saopćeno je iz Federalnog meteorološkog zavoda, a informacije s terena govore da je više dijelova glavnog grada Bosne i Hercegovine ostalo je bez napajanja električnom energijom.

U saopćenju "Elektroprivrede BiH" precizira se da je došlo do kvarova na trafo-stanicama u naseljima Širokača, Ciglane, Skenderija, Velešići, Grbavica, Hrasno, Čengić Vila, Dobrinja i Jošanica.

Zemljotres je izazvao i požar u trafo-stanici u Azićima, pa su bez električne energije ostali stanovnici Stupa, Otesa, Ilidže i Rajlovca.

Iz "Elektroprivrede BiH" poručuju da su svi kvarovi otklonjeni i da je normalizirano napajanje električnom energijom u svim općinama Kantona Sarajevo..

Rtvfbih.ba/SRNA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije