Sarajevo: Još samo pet dana do četvrtog Beton Festa

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Još samo pet dana do četvrtog Beton Festa
/ Fabio Fedele

Osamnaest 3D umjetnika iz cijele Evrope, te još 15 domaćih, zavidna su ekipa predstojećeg Beton Festa u Sarajevu

Od 26. do 30. augusta umjetnici će svojim nestvarnim trodimenzionalnim ilustracijama oslikati cijeli grad. Tema ovogodišnjeg Beton Festa je 20 godina mira u BiH, uz parolu Let's paint peace.

Fantastične iluzije koje će cijelo Sarajevo pretvoriti u jednu galeriju ove godine crtat će neki od najvećih uličnih umjetnika. Na festival se vraćaju: Giovanna la Pietra, Tony Cuboliquido i Lele Cosmo, a osim njih dolaze čuveni Fabio Fedele i Vera Bugatti, pobjednica Tulonskog Street art festivala Magali Savary-Soppelsa, koja je nagrađena dolaskom na Beton Fest. Prvi put u Sarajevu crtat će i: Anne Duayer, Floya Jam, Melina Berg, Cristian Truca i Bazou Gracia. 

Hrvatski umjetnik, pod pseudonimom Lonac, poklonit će gradu Sarajevu prvi 3D mural.

Bh. 3D artisti, koji su se proslavili širom svijeta, i ove godine će se predstaviti našoj javnosti: Zlatko Šljivnjak, Romano Kuduzović, Kemal Konaković, Džejlana Karaman-Pašić, Adis Zorlak, Zana Osmanović, Sunita Fišić, Amer Sikira, Mersiha Džafić, Adis Nović, Amina Džafić, Amer Dorić i Martin Frljić.

Spektakularno otvorenje planirano je za srijedu 26. augusta 2015. ispred Sarajevske katedrale, dok će se zatvaranje odigrati u nedjelju 30. augusta na Vilsonovom šetalištu.

Svi su pozvani, poručuju organizatori predstojećeg Beton Festa. 

U našoj fotogaleriji pogledajte radove nekih od umjetnika koji će se predstaviti na Beton Festu 2015. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije