Sara Kasap, Mona Muratović i Vedran Vujica dio umjetničkog programa u Potočarima

Radiosarajevo.ba
Sara Kasap, Mona Muratović i Vedran Vujica dio umjetničkog programa u Potočarima
Foto: BHRT / Mona Muratović

Narodno pozorište Sarajevo kao krovna teatarska kuća u Bosni i Hercegovini je i ove godine oblikovala umjetnički program u Srebrenici, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na genocid.

Naime, ove godine Sara Kasap je izvela kompoziciju Johanna Sebastiana Bacha Partita No.2, dok je glumica Narodnog pozorišta Sarajevo Mona Muratović uz pratnju na gitari Vedrana Vujice izvela song iz predstave To nikad nigdje nije bilo rađene po tekstu Darka Lukića i kompozitora Damira Imamovića.

Napominjemo, Narodno pozorište Sarajevo povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, večeras će prirediti instalaciju autorskog rada Velije Hasanbegovića i poemu u interpretaciji Emine Muftić.

Danas dženaza Adnanu Šemiću zbog kojeg je promijenjen zakon u BiH

Danas dženaza Adnanu Šemiću zbog kojeg je promijenjen zakon u BiH

Instalacija autorskog rada Velije Hasanbegovića iz ciklusa Potočarske sjene postavljena je na zgradi Narodnog pozorišta Sarajevo, a u 21 sat Pjesmu o Srebrenici autora Abdulaha Sidrana čitat će Emina Muftić.

Inervju s Velijom Hasanbegovićem možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije