Sanelu Redžiću prvo mjesto među evropskim gitaristima

Radiosarajevo.ba
Sanelu Redžiću prvo mjesto među evropskim gitaristima

Tuzlanski gitarist Sanel Redžić osvojio je proteklog vikenda prvo mjesto na evropskom takmičenju mladih gitarista Anna Amalia.

Takmičenje koje se održava svake dvije godine održano je u Weimaru od 14. do 18. aprila, a okupilo je 30 takmičara iz 12 evropskih zemalja.

Mladom bh. gitaristi je za osvojeno prvo mjesto, osim novčane nagrade, pružena mogućnost nastupa na seriji koncerata u Njemačkoj u naredne dvije godine, kao i na koncertu za njemačku državnu televiziju.

Drugo mjesto u Weimaru podijelile su Irena Babackova iz Češke Republike i Judith Bunk iz Njemačke, dok je treće mjesto osvojio Tomasz Fechner iz Poljske.

Ovo je još jedan Sanelov veliki uspjeh nakon februara ove godine kada je na svjetskom takmičenja u Lisabonu osvojio drugo mjesto. Do kraja godine prestoji mu još nekoliko značajnih takmičenja.

Sanel Redžić druga je godina na muzičkom konzervatoriju u Weimaru.

Krajem maja tuzlanska publika imat će ga priliku čuti na koncertu koji će biti organiziran u povodu 30 godina uspješnog pedagoškog rada Predraga Stankovića, u čijoj je klasi Redžić maturirao 2007. godine.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije