Živopisna platna mostarskog slikara Željka Korena

Radiosarajevo.ba
Živopisna platna mostarskog slikara Željka Korena
/ Izložba Željka Korena
Mladi Mostarac pred mnoštvom je posjetitelja otvorio samostalnu izložbu u svom gradu.

Izražajni motivi i upečatljive boje platana Željka Korena ispunili su životom izložbeni prostor Galerije Aluminij. Radovi su nastajali 2015. i 2016. godine, u tehnici akrilik na platnu.

"Nastojim vizualno prikazati problematiku koja me opterećuje, a to je pogled na svoju prošlost i svaki ovaj rad prikazuje po jednu skoro izgubljenu uspomenu. Zapravo, nadomještam rupe u sjećanju stvarima koje sam izmislio. Teme koje obrađujem naizgled su nebitnim djelićima jednoga života, većinom sitnice, ali se zapravo one najdublje urežu u nas. To su trenuci života koji su pomalo banalnima, a uhvaćeni su u spoju s nekakovom maglom koju svatko ima kada se prisjeća svojih uspomena. Ja sam tu maglu pokušao prikazati preko mrlji, šara, točkica i svjetla koje jede sve stvari, a ostaju samo sitnice", rakao je Koren.

"Željko je slikar memorije, slikar nostalgije, upravo onaj koji podjednako uspješno i izuzetno osjećajno stvara i pokazuje svoj svijet u većemu formatu akrilika na platnu, ne oduzimajući mu ništa od one minucioznosti na koju smo kod njega, u manjem formatu, naviknuli. Naprotiv, upravo ovdje ta njegova zaokupljenost motivom, sazdanim od nostalgije, ali i realnosti, treperi u iščekivanju nepoznatoga, kod čega se iluzionistički taj njegov pointilizam i izuzetan kolorit nalaze u službi ugođaja, iza kojega se krije ta nostalgična priča", rekao je dubrovački likovni kritičar Andrija Seifried

Željko Koren rođen je 1983. godine u Mostaru. Nakon završene Srednje likovne škole Gabrijela Jurkića, godine 2007. diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, pod vodstvom prof. Antuna Borisa Švaljeka, gdje je 2009. završio i poslijediplomski studij Ars Sacra, pod vodstvom prof. Ante Kajinića. Izlagao je dosad na 12 samostalnih i na 67 skupnih izložbi u BiH i u Hrvatskoj. Član je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, likovne skupine Čičak i multimedijalne likovne skupine naziva Nismo se dogovorili oko imena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije