Sajam koji promovira domaću privredu (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Sajam koji promovira domaću privredu (FOTO)
Kupujmo domaće (Foto: radiosarajevo.ba)

Udruženje Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH organizovalo je Sajam domaće privrede koji se održava od 10. do 13. juna na Trgu djece Sarajeva.

Potpredsjednica udruženja, Dajana Pašić za RadioSarajevo kaže kako su ovakvi sajmovi ideja sa kojom se krenulo još prije dvije godine i već su postali tradicionalna dešavanja. Udruženje je ove godine već organizovalo Sajam domaće privrede koji je održan u Vilsonovom šetalištu 29. i 30. maja, gdje je primjećen velik interes javnosti te su se odlučili da organizuju još jedan sajam na atraktivnijoj i frekventnijoj lokaciji.

"Sajam je nastao sa ciljem da se građani bolje upoznaju sa domaćom proizvodnjom u vrijeme globalizacije i ekonomske krize", kaže Pašić za RadioSarajevo.

Sajam je okupio 55 firmi iz različitih industrijskih oblasti iz cijele BiH i različitog obima proizvodnje.

"Sajmovi domaće privrede poprimili su tradicionalni karakter zbog velikog interesovanja firmi i građana za njihovo održavanje. Građanima je omogućen direktan kontakt sa domaćim firmama na Sajmovima domaće privrede koji imaju promotivni i prodajni karakter. U današnje vrijeme potrebno je što više promovisati domaću proizvodnju i na taj način štititi radna mjesta" kaže Admir Kapo, predsjednik Udruženja KKD i dodaje da je ovo samo jedan dio aktivnosti organizacije čiji je primarni cilj bh. privredni progres.

"Kupovinom domaćih proizvoda svaki građanin razvija domaću proizvodnju, što je osnova za razvoj bh. privrede i društva, a samim tim i bolje penzije, zdravstveno i socijalno osiguranje i otvaranje novih radnih mjesta", rekla je za RadioSarajevo potpredsjednica Pašić.


ado, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije