"Revolucionarni put" u kinu Meeting Point

Radiosarajevo.ba
"Revolucionarni put" u kinu Meeting Point

Od 16. aprila, u kinu Meeting Point, u terminu od 20:00h prikazivat će se film Revolucionarni put

Režija: Sam Mendes; Uloge: Leonardo Di Caprio, Kate Winslet, Michael Shannon, Kathryn Hahn

Frank i April Wheeler oduvijek su sebe doživljavali posebnima, drugačijima, spremnima da žive svoje živote vođeni višim idealima. Stoga, čim se usele u svoju novu kuću u ulici zvanoj Put oslobođenja, ponosno ističu svoju različitost od učmalosti predgrađa koja ih okružuje te si obećaju da nikada neće upasti u zamku društvenih ograničenja tog doba. Međutim, usprkos svom svojem šarmu, privlačnosti i nepoštivanju pravila, Wheelerovi primjećuju da postaju upravo ono što nisu očekivali. Frank se polako pretvara u "dobrog čovjeka iz susjedstva" koji radi monoton posao i polako gubi svoje živce, a April postaje nezadovoljna kućanica koja žudi za
ispunjenjem i strašću. Ukratko, američka porodica s izgubljenim snovima, kao i sve ostale. Želeći promijeniti njihove sudbine, April smisli smion plan kako da počnu ispočetka, kako da napuste udoban život u Connecticutu i otisnu se u uzbudljivo i nepoznato – Pariz. Međutim, nakon što su već počeli s provođenjem plana, ovo dvoje krene u suprotnim smjerovima – jedno želi pobjeći pod svaku cijenu, a drugo žarko želi sačuvati sve što imaju.

http://www.youtube.com/watch?v=8z6kDo1OFzE

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije