Preporučujemo / Redateljsko veče: Helverova noć i razgovor s Dinom Mustafićem

21. 01. 2019. u 09:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Udruženje redateljica i redatelja u BiH poziva sve zainteresirane na jednu od najnagrađivanijih predstava - Helverovu noć u sklopu programa Redateljsko veče. 

"Rediteljsko veče ima za cilj obogaćivanje obrazovnog procesa i promociju kulture i pozitivnih vrijednosti vezanih za kulturu.  Kroz ovaj projekat želimo upoznati građane sa filmom i pozorištem kao medijem, sa dostignućima domaćih filmskih i pozorišnih rediteljica i reditelja, povezati film i pozorište sa obrađivanim školskim sadržajima, upoznati ih sa režijom kao profesijom i doprinijeti stvaranju navike odlaska u pozorište i kino. Jedan od ključnih ciljeva projekta je povezati raznovrsne javne, kulturne i obrazovne institucije na polju kulture te postići usistemljavanje ovakvog tipa saradnje", saopćili su iz Udruženja. 

 Rediteljsko veče , će se održati 21.01.2019. godine u Kamernom teatru 55 sa početkom u 20.00. časova, prikazat će se predstava “Helverova noć” reditelja Dine Mustafića sa kojim će publika poslije projekcije imati priliku razgovarati.

Helverova noć - undefined

Plakat: Helverova noć


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA