Puhački kvintet "Slowind" premijerno u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Puhački kvintet "Slowind" premijerno u Sarajevu
Foto: Facebook / Puhački kvintet Slowind

Jedan od najznačajnijih slovenačkih kamernih ansambala, Duvački/Puhački kvintet Slowind nastupit će premijerno u Sarajevu u okviru 25. izdanja SVEM-a.

Impresivan nastup violiniste Luke Ljubasa kao uvertira u jubilarni 25. SVEM

Ansambl koji je svoj umjetnički credo oblikovao oko fenomena nove muzike, te avangardnih stremljenja predstavljenih i festivalom savremene muzike, čiji su nosioci, predstavit će koncertni program koji najbolje daje uvid u svestranost i raznovrsnost njihovih umjetničkih interesovanja.

Zoran Todorović oduševio publiku: Lirski put Sredozemljem do Argentine

Poznati tenor Zoran Todorović večeras je oduševio sarajevsku publiku u Narodnom pozorištu svojim programom pod nazovom Putovanje. U pratnji tročlanog ansambla u sastavu Aleksandar Nikolić - bandoneon, Zoran Antić - gitara i Slobodan Gerić - kontrabas, poznati pjevač priredio nam je nezaboravno putovanje do postojbine tanga - Argentine.

Od djela Scarlattija i Mozarta, do ostvarenja Zemlinskog, Hindemitha i mlade slovenačke kompozitorice Nine Šenk, program je ujedno i portret samog ansambla, onog koji se vješto snalazi i uspješno plovi posve različitim muzičkim vodama.

SVEM se nastavlja koncert ženskog vokalnog ansambla Corona na rasporedu je 16. maja, srijeda (20 sati, crkva sv. Josipa Marijin-Dvor), a dan kasnije 17. maja, četvrtak, održat će se na 25. SVEM-u posljednji koncert Gioachino Rossini: Stabar Mater (20 sati, crkva sv. Josipa Marijin-Dvor). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije