Prvi Sajam stipendija u BiH

Radiosarajevo.ba
Prvi Sajam stipendija u BiH

Sajam stipendija (foto:radiosarjevo.ba)

Kako bi omogućili studentima, nastavnicima i suradnicima dobivanje što više informacija na jednom mjestu, Ured za međunarodnu suradnju Univerziteta u Sarajevu, u petak je organzovao prvi Sajam stipendija u BiH, koji je održan u prostorijama Strojarskog/Mašinskog fakulteta u Sarajevu.


Emina Borčak (foto:radiosarjevo.ba)

„Na sajmu učestvuje oko 30 različitih institucija, ambasada, fondacija koje stipendiraju studente u inostranstvu i zemlji. Ovo je prvi sajam ove vrste u BiH i zadovoljni smo posjetom. Sajam je odlična prilika za studente da dobiju mnogo informacija o stipendijama na jednom mjestu“, kazala je Emina Borčak, stručni saradnik za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu.

Na sajmu će predstavnici vladinih i nevladinih organizacija, diplomatsko-konzularnih predstavništava i drugih institucija i asocijacija koje dodjeljuju stipendije u oblasti visokog obrazovanja promovirati i informirati sudionike o mogućnostima stipendiranja u zemlji i u inozemstvu.

„Oko 80 studenata je dobilo stipendije Ureda za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu i studiraju na Univerzitetimu u Evropskoj Uniji, kazala je Emina Borčak

Sajam je organiziran kako bi se omogućilo studentima, nastavnicima i suradnicima dobijanje što više informacija na jednom mjestu.

„ Na sajam sam došla da se informišem o uslovima za dobijanje stipendije i ovo je dobra stvar za sve studente koji žele da studiraju u inostranstvu“, rekla nam je jedna od posjetiteljica, Ena Bučan, studentica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

goran,radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije