Prva konferencija medicinskog i biološkog inžinjeringa u BiH održat će se u martu 2015.

Radiosarajevo.ba
Prva konferencija medicinskog i biološkog inžinjeringa u BiH održat će se u martu 2015.

Prva konferencija medicinskog i biološkog inžinjeringa u Bosni i Hercegovini (CMBEBiH) održat će se 13. -15 marta 2015. u Sarajevu.

Generalna tema CMBEBiH je "Proširite svoje horizonte kroz biomedicinski inženjering". Program konferencije će se sastojati od plenarnih / uvodnih predavanja, radionica, usmenih i poster sesije, i izložbi. CMBEBiH 2015 će biti velika prilika za razmjenu ideja i predstavljanja najnovijih dostignuća u svim područjima na polju biomedicinskog inžinjeringa.

Cilj konferencije je da se fokusira na polja medicinskog i biološkog inžinjeringa: biomedicinska obrada signala, snimanje i obrada slika, zdravstvena informatika, e-zdravstva i telemedicine, biosenzori i bioinstrumentarij, biomaterijal, biomehanika, robotika i minimalno invazivne operacije, inžinjering kardiovaskularnog , respiratornog i endokrinogog sistema, molekularni, celularni i inžinjering tkiva, klinički inženjering i procjene zdravstvene tehnologije, biomedicinska inženjerska obrazovanja. Konferencija će poslužiti kao forum za istraživače iz akademske zajednice, medicinskih i bioloških institucija i industrije.

Sarajevo je vodeći politički, društveni i kulturni centar Bosne i Hercegovine, istaknuti centar islamske kulture na Balkanu, a njegov široki regionalni uticaj u politici, obrazovanju, zabavi, medijima, modi, znanosti i umjetnosti pridonose njegovom statusu bosanskohercegovačkog najvećeg i najvažnijeg centara.

Sarajevo, grad domaćin CMBEBiH,  je mjesto susreta četiri najveće svjetske religije, jedinstva spona istoka i zapada. To je vodeći politički, društveni i kulturni centar BiH, a također i  jedna od najzanimljivijih turističkih destinacija u Europi.

CMBEBiH 2015 će se održati na BURCH UNIVERSITETU u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije