Promovirana fotomonografija "Zbogom Bosno, odoh u Sarajevo"

Radiosarajevo.ba
Promovirana fotomonografija "Zbogom Bosno, odoh u Sarajevo"

Fotomonografija „Zbogom Bosno, odoh u Sarajevo“ autora Franka Levasseura predstavljena je večeras u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Značaj predstavljanja knjige je u činjenici da fotomonografija posjeduje izuzetnu umjetničku vrijednost i što je autor kompletan tiraž poklonio Udruženju Obrazovanje gradi BiH.

O knjizi su pored autora govorili: Slobodan Stajić, Goran Mikulić i Jovan Divjak.

Direktor Udruženja Obrazovanje gradi BiH Jovan Divjak je zahvalio Levasseuru koji je, kako je kazao, prije osam mjeseci rekao da hoće nešto da uradi za djecu Udruženja.

„Ponudio je ovu fotomonografiju da bi prodajom dobili određeni broj stipendija“, kazao je Divjak, ističući da je ova knjiga umjetnički kvalitet.

Prodajom tiraža obezbijedilo bi se 25-30 jednogodišnjih stipendija.

Napominjući da Udruženje ove godine obilježava 15 godina rada, Divjak je istaknuo da je do sada podijeljeno oko 29.000 stipendija.

Autor fotomonografije Frank Levasseur je rekao da je njegova prva želja bila da kroz ovu knjigu predstavi Sarajevo. U knjizi govori o Sarajevu i pokazuje slike Sarajeva onako kako je on to doživljavao.

Ističući značaj obrazovanja, kazao je da ovo djelo nije samo čisto kulturno, to je djelo koje pomaže i u obrazovanju.

Zahvalio je svima koji su pomogli objavljivanje fotomonografije, kao i onima koji će njenom kupovinom pomoći da se stipendiraju djeca žrtava rata.

Izdavač fotomonografije „Zbogom Bosno, odoh u Sarajevo“ je izdavačka kuća Rabic.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije