Promocija publikacije "Mogućnosti primjene porodične medijacije"

Radiosarajevo.ba
Promocija publikacije "Mogućnosti primjene porodične medijacije"

Udruženje medijatora u Bosni i Hercegovini promovirat će 8.aprila publikaciju Mogućnosti primjene porodične medijacije koja je objavljena u saradnji sa Save the Children Norway u okviru projekta Medijacija u sporovima koji uključuju djecu.

Cilj projekta je doprinijeti stvaranju preduvjeta za uvođenje medijacije u porodičnim i krivičnim stvarima, u skladu sa preporukama Vijeća Evrope, saopćeno je danas iz Udruženja medijatora u BiH.

Iskustva primjene medijacije u više evropskih država pokazala su da porodična medijacija može doprinijeti unapređenju komunikacije među članovima porodice, smanjivanju intenziteta konflikta strana u sporu, iskrenijem poravnanju, kontinuitetu ličnih kontakata između roditelja i djece, te smanjivanju socijalnih i ekonomskih troškova rastave i razvoda.

Na promociji će govoriti predstavnici organizacija koje provode projekat, te eksperti iz centara za socijalni rad iz Sarajeva i Banje Luke, koji su učestvovali u izradi publikacije.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije