Promocija publikacije "Direktorij ženskih grupa u BiH“

Radiosarajevo.ba
Promocija publikacije "Direktorij ženskih grupa u BiH“
Fondacija Cure organizira 1. aprila u Sarajevu promociju publikacije Direktorij ženskih grupa u BiH, na kojoj će biti predstavljen dio rezultata istraživanja o grupama koje djeluju za ženska ljudska prava u BiH.

Publikacija je na lokalnom i engleskom jeziku, a sadrži glavne informacije o 99 grupa koje su učestvovale u mini studiji vezanoj za potrebe grupa koje rade za ženska ljudska prava u našoj zemlji.

Kako je saopćeno iz Fondacije Cure, plan je da se mapiranje grupa koje rade za ženska ljudska prava u BiH nastavi putem kreirane online platforme, koja će povrh osnovnih informacija o grupama ponuditi i vijesti o dostignućima ženskih grupa.

Cilj inicijative je informirati javnost o rezultatima rada ženskih grupa, umrežiti grupe koje djeluju za ženska ljudska prava u BiH te kreirati platforme za jači i efikasniji pokret za ženska ljudska prava u BiH.

Inicijativom je planiran i niz edukacija tokom ove godine, a promocija je prva u nizu od ukupno pet koje će biti organizirane u Mostaru, Tuzli, Zenici, Banjoj Luci i Sarajevu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije