Promocija knjige najslavnije ex Yu ljepotice Diane Bećirović

Radiosarajevo.ba
Promocija knjige najslavnije ex Yu ljepotice Diane Bećirović
/ Naslovnica knjige
Njene fotografije mamile su uzdahe od Triglava do Đevđelije, a na njenu pojavu nisu bili ravnodušni mnogi slavni muškarci - od Zdravka Čolića, Gorana Bregovića pa do Al Paccina.

Ali za Dianu Bećirović, rođenu prije 54 godine u Lukavcu kraj Tuzle, ne možemo reći da je starleta.

Riječ je o uspješnoj, obrazovanoj ženi čija je karijera još osamdesetih godina 20. stoljeća prevazišla granice bivše Jugoslavije.

Diana Bećirović imala je mnogo uspjeha kao model i novinarka, pogotovo u Italiji, gdje je radila kao voditeljica na televiziji RAI. Bila je prijateljica slavnih i svoj put uspjeha gradila je na vrijednostima koje nisu samo ljepota i seksipil. Ima tri diplome, govori nekoliko svjetskih jezika a sada je svoja sjećanja uobličila u knjizi Diana, moja priča.  

Od prvih obnaženih fotografija za kultni magazin Start na kojima Diana ima samo sedamnaest godina, pa do iskustava zrele žene, u ovoj knjizi ona iznosi svoje romanizirane memoare "ispričane filmskim slikama".

Promocija ove knjige  održat će se u sarajevskoj knjižari Buybook, u četvrtak 18. augusta u 18,30.

Svi koji su zainteresirani ovom će prilikom moći vidjeti i čuti autoricu knjige koja će se obratiti publici i potpisivati primjerke svoje knjige. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije