Promocija knjige "Kuhinja nedovoljno velika za tango"

Radiosarajevo.ba
Promocija knjige "Kuhinja nedovoljno velika za tango"
Naslovnica knjige Kuhinja nedovoljno velika za tango

U Galeriji Boris Smoje, 10. oktobra u 20:00h, održat će se promocija knjige Kuhinja nedovoljno velika za tango, autora Nermina Aganovića Nermina.

Nermin je rođen u Sarajevu 1979. godine, a smatra da se ženi u ruke ne gleda kao ni poklonu u zube. Misli da odijelo ne čini čovjeka, da odijelo čini krojač, da je krojač čovjek, da, dakle, čovjek čini odijelo. Da političar nije krojač, da je krojač čovjek, da, dakle, političar nije čovjek. Ali šta je onda političar, nameće se pitanje? Nermin smatra da je političar slijepo crijevo svijeta, stoji u saopćenju.

Izdavao je pjesme, kratke priče i tekstove tu i tamo, a između ostalog u Omnibusu, Op.A Pontesu, a neke priče i pjesme su mu objavljivane u knjigama/zbirkama Najkraće priče 2002, Najkraće priče 2003, Grad, U priči i okolo, Početak traganja za legendom itd...

Trenutno ne radi na studentskom eFM radiju (Zbogom Bruce Lee, Kolo šejtanovo, ...), BiH Televiziji (Omladinski program), Radiju 8, svira u Yellow Finger Experiments-ima, piše, fotografiše i pokušava prestati da puši, navodi se u saopćenju.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije