Promocija knjiga Bekima Sejranovića

Radiosarajevo.ba
Promocija knjiga Bekima Sejranovića


Knjižara Buybook poziva sve zainteresirane na promoiju knjiga Bekima Sejranovića "Nigdje, niotkuda" i "Ljepši kraj".

Promocija će se održati u utorak 21.12. 2010 u 20,00 u Buybooku (Radićeva 4)

Promotori: Bekim Sejranović i Goran Samardžić

"Prije nego što ćemo se zauvijek rastati, djed reče da ima još nešto za mene. Dao mi je jednu požutjelu fotografiju iz 1945. na kojoj su on i majka. Tad su se prvi put sreli na proslavi oslobođenja grada. Djed je morao ubrzo ići dalje, pa su se za uspomenu slikali. On je u partizanskoj uniformi, na glavi mu kapa partizanka nakrivljena udesno. Majka na sebi ima dimije, sandale i lažne bisere oko vrata. U rukama nespretno drži djedov šmajser..." (Iz knjige Nigdje, niotkuda)

Bekim Sejranović je rođen u Brčkom. Studirao je i živio u Rijeci, a od 1993. živi u Norveškoj, u Oslu gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavenske književnosti. Priredio je i preveo Antologiju norveške kratke priče Veliki pusti krajolik. Autor je studije Modernizam u romanu Isušena kaljuža Janka Polića Kamova, zbirke kratkih priča Fasung, te romana Nigdje, niotkuda, za koji je 2009. godine dobio nagradu Meša Selimović. Njegov drugi roman zove se Ljepši kraj. Živi i radi na relaciji Oslo – Hvar.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije