Projekcija filma Billin My Love

Radiosarajevo.ba
Projekcija filma Billin My Love

Povodom nedavne eskalacije sukoba u Palestini i velikog broja nedužnih civilnih žrtava, Kriterion u saradnji sa MESS festivalom - Modul memorije i Obala Art centrom, reaguje humanitarnom akcijom. U subotu, 11. aprila u kinu Meeting Point, u 22 sata, bit će prikazan film Bilin My Love, režisera Shai Carmeli Pollak-a. Ulaznice za ovu projekciju mogu se kupiti na blagajni kina pred projekciju filma, po cijeni od 4 KM. Sav novac prikupljen od ulaznica namjenjen je djeci Gaze.

Palestinsko selo Bil'in, u ovom inspirativnom dokumentarcu izraelske produkcije, mirno se suprostavlja okupacijskim snagama nakon što su prinuđeni da budu podjeljeni demarkacijskim zidom. Režiser Shai Carmeli Pollak, koji je u selo došao kao aktivista organizacije Anarchists Against The Wall, počinje bilježiti nevjerovatne momente zajedničke borbe Izraelca i Palestinca, udruženih protiv izgradnje zida i oduzimanja palestinske zemlje. Fokusirajući se na jednog od članova lokalnog komiteta i farmera koji riskira gubitak većeg dijela svoje zemlje zbog planiranih granica, film nam prikazuje kako lider palestinskog otpora u selu i izraelsaki aktivisti rade i komuniciraju zajedno, usmjereni ka jednom cilju.

Film Bil'in My Love je osvajao nagrade na festivalima širom svijeta a na 13. Sarajevo film festivalu dobio je nagradu publike.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije