Produžen konkurs za prijavu na Kriterion kino klub filmske susrete

Radiosarajevo.ba
Produžen konkurs za prijavu na Kriterion kino klub filmske susrete
Art kino Kriterion

Fondacija Kriterion produžile je konkurs za prijavu filmskih/video radova na Kriterion kino klub filmske susrete 2010. 1. oktobra. Sve informacije o načinu prijave kao i formular za prijavu, potencijalni učesnici mogu pronaći na oficijelnoj web stranici Kriteriona.

Zbog zahtjeva mladih regionalnih autora zainteresiranih za prijavu na ovogodišnje Kriterion kino klub filmske susrete, a zbog kratkog vremenskog razdoblja u toku kojeg su mogli prijaviti svoje radove, Kriterion je odlučio produžiti konkurs.

Kriterion kino klub filmske susrete Kriterion će, krajem oktobra ove godine, organizirati po treći put za redom, i na jednom mjestu predstaviti program mladih neafirmiranih filmskih/video autora iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Bosne i Hercegovine, te, pored bogatog filmskog i edukativnog porgrama za širu publiku, pružiti priliku mladim autorima da prikažu svoje radove te da kreiraju platformu za buduću suradnju.

"Protekla dva Kriterion kino kluba su protekla veoma uspješno, što su potvrdili i učesnici i publika, te se nadamo da će program koji Kriterion priprema biti dobro posjećen i ove godine, te pružiti uvid u stvaralaštvo mladih i neafirmisanih regionalnih autora", saopćeno je iz Kriteriona.

Sve informacije o ovogodišnjim Kriterion kino klub filmskim susretima, kao i formular za prijavu možete pronaći ovdje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije