"Princ od papira" i " Potraga za Nemom" u Meeting Pointu

Radiosarajevo.ba
"Princ od papira" i " Potraga za Nemom" u Meeting Pointu
Ove subote i nedjelje u okviru Porodičnog kina vikendom publika će moći pogledati  dva filma.

U terminu od 12,00 sati Sarajevski mališani, ali i njihovi roditelji moći će vidjeti igrani film PRINC OD PAPIRA. Riječ je o rediteljskom ostvarenju Marka Kostića u kojem su uloge ostvarili: Milica Spasojević, Stefan Lazarević, Milica Mihajlović, Andrej Šepetkovski, Goran Radaković...

Film PRINC OD PAPIRA koji je prikazan i u okviru Dječijeg programa 13. Sarajevo Film Festivala govori o sazrijevanju, odnosu mladih prema odraslima, ali i o važnosti opredjeljivanja malih i velikih prema dobru i zlu. Film govori o osmogodišnjoj Juliji koju roditelji puno vole, ali pomalo zanemaruju.

U terminu od 14 sati nastavlja se revija najboljih animiranih ostvarenja. Publika koja je glasala proteklih dana izabrala je za ovaj vikend film POTRAGA ZA NEMOM. Riječ je o velikom hitu iz 2003. godine. 

Film je 2004. dobio i Oscara u kategoriji za najbolji animirani film, a iste godine primio je i nagradu Nickelodeon Kids' Choice Award za najbolji film po izboru djece. Trenutačno se nalazi na 93. mjestu popisa 250 najboljih filmova svih vremena baziranog na glasovima korisnika najveće internetske baze podataka o filmu IMDb.

Film priča priču o ribi klaun po imenu Marlin. Zbog nesreće koja mu je ubila ženu i svu djecu osim Nema, Marlinova briga za svog jedinog sina je pretjerana, što potakne Nema da otpliva na pučinu u namjeri da dokaže ocu da tamo nema nikakve opasnosti. Međutim, ulove ga ronioci koji se spuste s broda i završi u akvariju zubarske ordinacije u Sydneyju. Marlin kreće u potragu za njim, a susreće i zaboravljivu plavu tang ribu po imenu Dory, koja odlučuje krenuti zajedno s njim.

Marlin je prisiljen na odlazak u nepoznat i opasan svijet u kojem se ni u snu nije zamišljao, a Dory mu pomaže shvatiti da je bio prestrog prema svom sinu. Nemo se u međuvremenu s još nekoliko riba nalazi u zubarevom akvariju, gdje pokušavaju smisliti način kako da dođu do obližnjeg oceana. Gill, glavna riba u akvariju, tada dođe na ideju da stave zrno šljunka u filter za pročišćavanje, kako bi ih zubar tijekom čišćenja prljavštine stavio u plastične vrećice pokraj prozora s kojeg bi mogli odskakutati do oceana. Nemo uz puno muke uspije u tome, ali zubar sljedećeg jutra ugradi moderniji filter bez da vadi ribe iz akvarija.

Marlin i Dory na svom putu upadaju u brojne probleme, te se moraju suočavati s meduzama i velikim kitom. Međutim, tad nailaze na skupinu kornjača koje putuju prema Sydneyju, te ih odluče slijediti i tako stižu do svog cilja.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije