Premijerno prikazan film Drugačiji

Radiosarajevo.ba
Premijerno prikazan film Drugačiji

U ponedjeljak je u Art-kinu Kriterion premijerno prikazan nebudžetni kratkometražni igrani film Drugačiji grupe učenika Druge gimnazije Sarajevo. Publiku prepune kino-sale su činili uglavnom mladi ljudi, koji su prepoznavši trud, rad i ideju filma, nagradili autore gromoglasnim aplauzom.

U kratkom obraćanju publici, režiserka Smirna Kulenović rekla je: "Čini mi se da je naše društvo zapalo u apatiju i da društvu nedostaje motivacije a ne sredstava za bilo kakvu promjenu.Svi mi koji smo radili ovaj film željeli smo da pokažemo da u Sarajevu još uvijek ima želje i volje za promjenom i ovaj film, koji jeste produkt našeg rada, je dokaz da volja mladih ljudi može da donese željeni rezultat."



"Nadam se da su svi shvatili poruku filma. Jasno da ne možemo utjecati na sve ljude, da svi skinu te kutije koje nose, kao posljedicu rata, ali iskreno se nadam da smo utjecali na bar jednu osobu prisutnu danas, jer ako jesmo, onda smo mi ostvarili naš cilj", dodala je Farah Zubović, scenaristkinju filma Drugačiji.

Jedan od glavnih glumaca, Damir Muzurović, istakao je: "Film je bio poprilično zahtijevan, a osobito teško se bilo naviknuti glumiti sa kutijama. Ipakto smo to s vremenom prebrodili. Atmosfera na snimanju je bila izvrsna, radili smo poprilično opušteno, ali uz dozu ozbiljnosti smo dobili dobar finalni produkt."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije