Premijera predstave "Medo Winnie zvani Pu"

Radiosarajevo.ba
Premijera predstave "Medo Winnie zvani Pu"
Sa konferencije za medije (Foto: radiosarajevo.ba)

Predstava za djecu, Putujućeg teatra Hasije Borić, Medo Winnie zvani Pu, premijerno će se prikazati 9. juna u 12:00h u Narodnom pozorištu.

Dramaturginja i rediteljica predstave je Hasija Borić, songove je radio Mile Stojić, a u predstavi glume: Izudin Bajrović (kome je ovo prva uloga u nekoj predstavi za djecu), Edhem Husić, Belma Lizde-Kurt, Ejla Bavčić, Slaven Vidak i Senad Alihodžić.

Predstava je nastala prema romanu Alana Alexandera Milnea, iz kojeg je obrađeno nekoliko epizoda koje govore o ljubavi, prijateljstvu, ali i mržnji i ksenofobiji.

Rediteljica Borić izdvaja epizodu o kengurici iz Australije koja dolazi u šumu u kojoj žive medvjedić, magare, praščić i tigrić i biva neprihvaćena zbog svoje različitosti.

Iz predstave (Foto: Nino Maričić)

"Putujući teatar Hasije Borić se u zadnjih sedam godina uglavnom bavi aktualnim temama našeg društva, a tiču se problema mladih. Sada smo odabrali tekst Alexandera Milnea. Ja sam pokušala predstavu prikazati kao basnu, ali ujedno i ispričati priču o drugom i drugačijem. Predstava komotno može biti i predstava za odrasle, ne samo za djecu", kaže o predstavi rediteljica Borić.

Borić je još navela da su sredstva za predstavu dobili od EU samo do premijere te da za dalje izvođenje nemaju sredstava.

Premijera predstave je otkupljena od strane Općine Stari Grad za učenike 3. i 4. razreda osnovne škole.

Ekipa predstave (Foto: Nino Maričić)

ado, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije