Premijera predstave "Čas"

Radiosarajevo.ba
Premijera predstave "Čas"
Teatarfest je proteklih mjeseci organizirao teatarske radionice za srednjoškolce. Taj je projekt bio usmjeren na dramsko educiranje srednjoškolaca učešćem u radionicama. One su prethodile pravljenju jedne predstave koja obrađuje tematiku aktuelnu za taj uzrast i okruženje iz kojeg ti mladi ljudi dolaze, navodi se u saopćenju Teatarfesta.

Predstava Čas, koja će biti održana u 19.00 sati uz slobodan ulaz, predstavlja kolaž sačinjen od kratkih priča iz zbirke Priručnik za pjevanje i plakanje autora Julia Cortazara.

Radnja je smještena u jedan razred u kojem djeca već znaju sve čemu ih uče u školi, ali se postavlja pitanje da li zaista znaju ono što je bitno.

Akteri predstave su srednjoškolci iz pet sarajevskih gimnazija, a mentor i voditelj u procesu rada je Asja Krsmanović.

Organizator navodi da ovakva vrsta projekta igra značajnu ulogu u formiranju pozitivnog stava srednjoškolaca prema kulturnoj sceni u Sarajevu koja ne pruža dovoljno prostora novim idejama, a javnost će biti upoznata o neiscrpnoj kreativnoj energiji koja postoji u našem okruženju.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije