Premijera mjuzikla 'Kralj lav' u Sarajevu

 Premijera mjuzikla 'Kralj lav' u Sarajevu
Još jedan dječiji mjuzikl doživjet će svoju premijeru u Sarajevu - The Lion King.

U avanturu magičnog svijeta daleke Afrike uplovit ćemo u Pozorištu mladih u sarajevu, kroz izvedbu talentiranih mladih izvođača iz Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Travnika, Zagreba i Sombora

 Trideset članova glumačkog i pjevačkog ansambla pripremalo se u pjevačkoj školi Basics. Režiju potpisuju Đorđe Jovančić, koji je ujedno i izvršni i muzički producent na projektu te glumica Staša Dukić. Balerina Nadža Pušilo je kreirala koreografije i scenski pokret dok lutkar Sabit Agić potpisuje kostimografiju i scenografiju.

Uz orginalne kostime i maske te pjesme prepjevane na naš jezik prva bh. adaptacija čuvenog mjuzikla The Lion KIng prikazati će junake Simbu, Mufasu, Skara, Zazua, Timona, Pumbu i ostalu ekipu Ponosne zemlje na daskama Pozorišta mladih Sarajevo. Radnja je bazirana na scenariju filma iz 1994. godine.

Mjuzikl će se izvoditi u četiri termina, a premijera mjuzikla zakazana je za 16.06.2016. godine u 18,00 je već rasprodana.

Istoga dana sa početkom u 20:30 sati zakazana je prva repriza, a ostale dvije reprize su u petak 17.06. u 18 sati i 20:30 sati.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Pozorišta mladih Sarajevo svaki radni dan od 12 sati do 14 sati, u prostorijama Basics škole svaki radni dan od 18 do 21 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije